Çikolatalı Bavaruaz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çikolatayı rendeleyin. Jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte bir kapta çırpın. Süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alın. şekerli yumurtalara, sıcak çikolatalı sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Karışımı tekrar ateşe oturtup sürekli karıştırın. Koyulaşıp kaşıktan ağır ağır akana kadar pişirin ve ocaktan alın. Yumuşayan jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Kalıpları badem yağı ile yağlayın. Kremayı çırparak kabartın ve soğuyan bavaruaza ekleyip karıştırın. Karışımı kalıplara paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıpları ters çevirip servis tabaklarına çıkartın. Krem şanti ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.