Çikolatalı Ekler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şu hamuru için, 1 su bardağı suyu ve yağı bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine toz şekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin Yumurta sayısı (3-4) hamurun kıvamına göre değişebilir. Hamur ne fazla katı, ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL