Çikolatalı Ilık Parfe Tarifi

Yemeklerden sonra tatlı yemeden duramayanlardan mısınız? Çikolatalı ılık parfe tarifi tam size göre. Yaz aylarında sofranıza yakışacak çikolatalı ılık parfe nasıl yapılır? Cevabı;

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları ve 3 çorba kaşığı toz şekeri, krema kıvamına gelene dek mikserde 10 dakika çırpın. Çikolataları kıyın. 1 bardak toz şekerle karıştırılmış 1 çay bardağı suyu kaynatın. İçine çikolata parçalarını ve margarini yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Hafif ateş üzerinde karıştırarak, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip hepsini çırpın.
    24 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayın ve üzerine çikolatalı karışımı boşaltın. Kelepçeli kalıbı, içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Sonrasında fırını kapatıp, kapağını aralayın ve 5 dakika fırının içinde bekletin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip yağlı kağıdı çıkartın. Üzerine dövülmüş ceviz içi veya fındık serpip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.