Diyet Aşure

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinç ve buğdayı ayıklayıp iyice yıkayın. Tencereye alıp, üzerini üç dört parmak geçecek kadar su ekleyin. Ocağa oturtup tencerenin kapağını kapatmadan ve karıştırarak beş dakika pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında bir gece bekletin. Ertesi gün akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi yumuşayıncaya dek haşlayıp, kabuklarını soyun. Pirinç ve buğdayı biraz sıcak su ekleyerek yeniden kaynatın. Bir süre sonra altını kısıp, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Bakliyatlar yumuşayınca ateşten almaya yakın limon kabuğu rendesini aşureye ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatın. Dilediğiniz miktarda tatlandırıcıyı biraz ılık su ile eritip tencereye ekleyin. Soğumadan servis kaplarına boşaltın. Ceviz, fındık ve kuş üzümü serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.