Dondurmalı Çikolatalı Kırıntı Pasta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pandispanyanın alt parçasını düz bir servis tabağına yerleştirin. 1 tatlı kaşığı toz şeker ve neskafeyi 1 çay bardağı sıcak suya katıp karıştırın ve bununla keki ıslatın. Pasta kremasını derin bir kaba koyup üzerine süt ekleyin. Mikserin önce düşük sonra da hızlı devriyle toplam 2 dakika çırpın. Kremaya dondurmayı, kakaoyu, neskafeyi ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Kremanın yarısını ıslattığınız kekin üstüne yayın. Keki buzdolabında yarım saat bekletip dışarı çıkartın. Kalan kremayı kubbe şekli vererek pastanın üzerine sıvayın. Yeniden dolaba koyup dondurun. Kalan kek parçasını robotta çekip toz haline getirdikten sonra buzdolabından çıkardığınız pastanın üstüne dökün. Dolmalık fıstığı serpin ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL