Dondurmalı Armut

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dondurma için, yumurta sarılarını iyice çırpıp üzerine toz şeker ve zencefili ekleyin. şekersiz krema, süt ve vanilya çubuğunu bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yeniden ocağa oturtup üzerine yumurta sarışlı karışımı ekleyin. Sürekli karıştırarak ve çok kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra vanilya çubuğunu içinden çıkarın çırpılmış krema ve sherry ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra kabuğu soyulup fırınlandıktan sonra karışıma bademleri ilave edin. Karışmı alüminyum bir kaba aktarıp buzluğa yerleştirin. 2 saat sonra çıkarıp yumuşayana kadar karıştırın yeniden buzluğa koyup 2 saat sonra aynu işlemi tekrarlayın. Diğer taraftan armutları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarıp bir fırın kabına dizin. Toz şeker ve zencefili karıştırıp armutların üzerine serpin. Tereyağını küçük parçalar halinde
    armutların üzerine koyun. Son olarak balı armutların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış orta ısıllı dondurma ile 20 dakika piflirip dondurma ile birlikte servis yap›n.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.