Dondurulmuş Limonlu Çıtır
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kremayı bir kaba alın. Buzluğa koyup, 1 saat bekletin. Çıkarıp mikserle çırpın. Limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Buzluğa alıp, bir süre daha bekletin. Diğer yandan, oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları, yarım su bardağı toz şeker ve bir tutam tuzla, kıvam alıncaya kadar çırpın. Buzluktan çıkardığınız kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bu arada dikdörtgen bir kalıbın dibine yağlı kağıt yayın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, 3 çorba kaşığı toz şekeri ekleyin. Mısır gevreği ilave edip karıştırın. Bu malzemeyi yağlı kağıdın üzerine yayın. Limonlu kremayı üzerine gezdirin. Buzlukta 2 saat dondurun. Servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL