Duvaklı Çikolatalı ve Fıstıklı Parfe

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çikolatalı parfeyi hazırlamak için, bir kapta yumurta sarılarını ve tozşekeri iyice çırpın. Bir tencerede sütü ve kremayı kaynatıp kırılmış çikolatayı ilave ederek iyice karıştırın. Çikolata eriyince yumurtalı karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika pişirip kenara alın. Fıstıklı parfeyi de çikolatalı parfe ile aynı şekilde hazırlayın. Ancak çikolata yerine antep fıstığı ekleyin. Duvak için, toz şeker, su ve limon suyunu bir tavaya alıp karıştırın. Ocağa oturtup şekeri yakmadan eritin. Kahverengileşmeye başladığında ocaktan alın. Çatalı, hafif ılınan karamele batırıp, ileri geri kol hareketleriyle bir fırın ızgarası üzerine tel tel atın. Krem karamel kaplarının dibine antep fıstığı serpin. Kapların 1/3'ünü çikolatalı parfe ile doldurun. Üzerine yine 1/3 oranında fıstıklı parfe ekleyin. Yeniden çikolatalı parfe koyun. Buzlukta 1 gece bekletin. Bir bıçak yardımıyla kalıptan çıkartıp servis tabaklarına ters çevirin. Şeker duvaktan bir tutam alıp üzerilerine yerleştirin. Çilek ve çikolata sosla süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.