Elmalı Poğaça
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı pudra şekerini karıştırın. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edin. İyice yoğurun. Hamurdan 10 adet beze koparın. Ayrı bir yerde rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve cevizi pişirin. Bezeleri merdaneyle hafifçe açın. Yuvarlak ve büyük kalıplarla kesin. İçlerine elmalı harçtan koyun. Poğaça şeklinde kapatın. 170 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL