Eğer akşama misafiriniz varsa dert etmeyin. Elmalı turta tarifi ile onları en güzel şekilde ağırlayacaksınız.Elmalı turta nasıl yapılır bilmiyorsanız öğrenmek elinizde.
Hamur için, un, oda sıcaklığında margarin, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamurun 1/3'ünü ayırın. Diğer parçayı merdane ile 20-22 cm çapında, tart kalıbının dibini ve kenarlarını kaplayacak biçimde açın. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Tartın dip kısmını kaplayacak başka bir ısıya dayanıklı kabı hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur
pembeleşene dek pişirin. Bu arada elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. İncecik dilimleyin. Elmaları ceviz, tarçın ve toz şekerle karıştırıp, fırından aldığınız hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdane ile açın. Tırtıklı hamur kesme bıçağı ile 2 parmak genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri, tartın üzerine kafes görüntüsü verecek biçimde hasır örgüsü gibi yerleştirin. Tartı tekrar fırına verip, 15 dakika pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.