Elmalı Terin

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Elmaları temizleyip, küp doğrayın. Elma şarabını 3'e, bal, vanilya ve böğürtleni 2'ye ayırın. Birinci kısım böğürtlen, bal ve vanilyayı kaynatıp blenderden geçirin. Ayrı bir yerde elma şarabı, bal, vanilya ve küp doğranmış elmayı kaynatıp blenderden geçirin. Yaprak jelatinleri suda dinlendirip suyunu sıkın. Kalan elma şarabını ısıtıp jelatinleri içine atın ve karıştırarak eritin. Jelatinli şarabı ikiye bölün. Bir bölümünü blenderden geçirdiğiniz elmalı karışımın içine ilave edin. Kalan böğürtlenleri baton şekildeki kek kalıbının tabanına yayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Çıkardığınızda üzerine elma püreli karışımı döküp yeniden buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Buzdolabından alıp, üzerine böğürtlen püreli karışımı dökün. Buzdolabında 1 saat dinlendirip çıkarın. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.