Erikli Tart Tarifi
Erikli tart tarifi ile misafirlerinizi gönül rahatlığı ile ağırlıya bilirsiniz.Erikli tart nasıl yapılır detayları da yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğuk ve küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağı veya margarin, toz şeker, vanilya ve unu derin bir kapta iyice yoğurun. Çırpılmış yumurtayı ekleyip, tekrar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın ve streç filmle sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hamurun bir parçasını tart kalıbı büyüklüğünde açın ve kalıbın içineyerleştirin. Çatalın ucuyla birkaç yerinden delin. Üzerine kabarmaması için alüminyum folyo yerleştirip, kurubakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırının en alt katında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra bakliyat ile alüminyum folyoyu hamurun üzerinden alın ve soğumaya bırakın. İçi için badem, toz şeker,tereyağı, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu blenderden geçirin ve karışımı pişen tart hamurunun üzerine yayın. Çekirdekleri çıkarılmış ve ortadan ikiye kesilmiş mürdüm eriklerini bademlikarışımın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL