Frambuazlı Minik Çikolata Kapları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sarı krema için süt ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp, orta hararetli ateşe oturtun. Ayrı bir yerde tereyağı hariç, kalan malzemeyi su ile birlikte mikserle çırpın. Süt ılınınca, mikserle çırptığınız karışımı tahta kaşıkla ve sürekli karıştırarak süte ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin ve kenara alın. Bitter çikolatayı, sıcaklığını gıda termometresi ile kontrol ederek benmari usulü 45-47 derecede eritin. Çikolatanın 2/3'ünü mermer tezgahın üzerine dökün. Metal bir spatula ile karıştırarak, kıvam almasını sağlayın ve sıcaklığı 28 dereceye düşünce, kaptaki 1/3'ün üzerine ekleyip karıştırın. Ocağın üzerinde, 34 dereceye gelene dek sürekli karıştırın. Karışımı küçük çikolata kalıplarına dökün. Kalıpları ters çevirip, çikolatanın tüm kalıbı kaplamasının sağlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Çikolatayı kalıptan çıkarıp, içini sarı krema ile doldurun. Üzerine frambuaz yerleştirin. Arzuya göre krem şanti ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.