Kabak Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları yarım santim kalınlığında ve düzgün olarak kesin. Büyük bir kaba dizin. Kireci suda karıştırarak çözün. Kabakların üzerini örtecek kadar kireçli su koyun. 1 saat bekletin. Kabakları sudan çıkartıp yıkayın. Temiz suda yarım saat bekletin. Kabakları bir tencereye dizin. şekeri kabakların üzerine gezdirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Harlı ateşte tencerenin kapağı açık olarak pişirin. Kabak parlak, şurubu da bal kıvamına gelince ateşten alın. Soğuyunca cevizle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL