Karamelize Kabak Tatlısı Tarifi

Herkesin seveceği karamelize kabak tatlısı nasıl yapılır? Leziz tadıyla karamelize kabak tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları çok kalın olmayan dilimler halinde kesip yapışmaz yüzeyli bir tencereye alın. Şekeri üstüne dökerek kapağı kapalı olarak 20-25 dakika karamelize edin. 7-8 dilimi kenara ayırdıktan sonra kabakları bir fırın kabına koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra püre haline getirin. Diğer tarafta, kremayı çırpıp üzerine ceviz, kabak püresi ve jelatin ekleyip karıştırın. Ayırdığınız kabak dilimlerinden sebze şekillendirici ile minik daireler kesip kalıbınızın altına ve kenarlarına döşeyin. Püreyi içine döküp üstüne tekrar minik kabak toplarından koyun. Dolapta 1 saat bekletip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.