Karamelli Muzlar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1.Muzlardan dördünü soyup, 5 cm uzunluğunda kesin. Kararmaması için muzların üzerine yarım limonun suyunu gezdirin. Daha sonra muzların üzerindeki fazla suyu kağıt havlu yardımıyla alın.
    2.Tozşekeri tavada eriterek karamel haline getirin. Muzları karamele batırıp, çıkarın. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine sıralayın. Üzerine susam serperek donmaya bırakın.
    3.Kalan iki muzu çatalla ezin. Kalan yarım limonun suyu ile karıştırın. Pudra şekeri, süzme yoğurt ve kremayı ezilmiş muzla karıştırın. Yarım saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Kup veya kaselere pay edin. Üzerine karamelli muzları yerleştirin. Portakal kabuğu ve susam serperek, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.