Kayısı Soslu Kup

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kayısıdan 6 adet ayırın ve kalanının kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri doğrayıp, tencereye alın ve üzerine toz şeker ile suyu ilave edin. İyice yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Süzdüğünüz kayısılı karışımı kıvam alana kadar tekrar pişirin ve soğumaya bırakın. Kuplara önce kayısılı sostan 2-3 çorba kaşığı, üzerine dondurma ve 2-3 adet iri parçalanmış bisküvi koyun. Ayırdığınız 6 adet kayısının çekirdeklerini çıkarıp, ince dilimleyin ve bisküvinin üzerine birkaç dilim yerleştirin. En üste de tekrar vanilyalı dondurmadan koyun. 1 çorba kaşığı kayısı sosundan gezdirin. Diğer kupları da aynı şekilde hazırlayın ve nane ile süsleyin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.