Kayısı Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kayısıyı 1 saat ılık suda bekletin. Daha sonra suyunu iyice süzüp derin bir tepsiye aktarın. Üzerine 2 litre su, toz şeker, vanilya ve kabuğuyla birlikte yuvarlak kesilmiş ince limon dilimlerini katın. Tepsinin üzerini folyo kağıdı ile hava almayacak şekilde kaplayın. Ocakta veya 160 derece fırında yarım saat pişirin. Kayısıyı fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu arada tereyağını eritip kayısı tatlısının üzerine gezdirin. Ezilmiş ceviz serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...