Kırıntı Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye su, tereyağı, un ve tuzu koyup karıştırın. Ocağa oturtup topaklanmaması için hızla karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılındıktan sonra içine yumurtayı ekleyip karıştırın. Buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Hamurun yarısını patates ezicisine koyup yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsine çıkarın. Hamurun kalan yarısını iki bezeye ayırıp aynı büyüklükte açın. Hamurlardan birine aralıklarla mantı yapar gibi birkaç adet damla çikolata koyun. Açtığınız diğer hamur parçasını üzerine kapatıp boşluklarını hafifçe elinizle bastırın. Küçük kalıplarla hamuru kesin ve fırın tepsine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Soğutup servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve sosları gezdirerek servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.