Klasik Elmalı Ştrudel
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unun ortasını açıp toz şekeri ekleyin. Sütün yarısıyla mayayı eritin ve una ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Margarini kalan sütle eritin. Başka bir kapta çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katıp hamur haline getirin. Hamuru sıcak bir yere alıp üstünü nemli bir bezle örterek hacmi 2 kat artacak Şekilde mayalandırın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları ve üzümleri hamura ekleyip 15 dakika daha mayalandırın. 2 kaşık yardımıyla hamurdan parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL