Kotlet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. Derin bir kaseye aldığınız yumuşatılmış tereyağını, unu, toz şekeri, yumurtayı, sütü ve mayayı mikser yardımı ile iyice çırpın. Boza kıvamından biraz koyu bir hamur elde edene dek çırpma işlemine devam edin. Daha sonra çekilmiş ceviz içini, tarçını, kabuğu soyulmuş ve iri rendelenmiş elmayı hamura ilave edip elinizle tüm malzemeyi karıştırın.
    2. Sıvı yağı bir tavaya alarak iyice kızdırın. Hazırladığınız elmalı hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp tavada önlü arkalı kızartın. Kızaran kotletleri peçete serilmiş bir tabağa alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın.
    3. Sosu için krema, vanilya, hindistan cevizi ve pudra şekerini mikser ile çırptıktan sonra buzdolabında 30 dakika bekletin.
    4. Fazla yağından süzülen kotletleri servis tabağına yerleştirdikten sonra sos ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.