İftar sonrası için hafif, lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi...
Malzemeler
Su Muhallebisi için:
1 Çay Bardağı Pakmaya Buğday Nişastası (55g)
1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
2 Su Bardağı Süt (400ml)
1 ½ Su Bardağı Su (300ml)
1-2 Tatlı Kaşığı Gülsuyu
Kup için:
1 Kase Orman Meyvesi
1-2 Yemek Kaşığı Kırık Badem
Pakmaya Krem Şanti
Çilek Taneleri
1 Su Bardağı Süt
Üzeri için:
½ Çay Bardağı Pudra Şekeri (30g)
1-2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
1. Bir sos tenceresine, Pakmaya Buğday Nişastası, su, süt ve Pakmaya Pudra Şekeri'ni aktarın.
2. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladığında gülsuyunu da ilave edip, 3 dakika daha pişirmeye devam edin.
3. Servis için cam kup bardaklarına, yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırın.
4. Orman meyvelerini blenderda çekerek suyu ile birlikte hazırlayın.
5. Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın.
6. Soğumakta olan muhallebinin üzerine meyve ve Pakmaya Krem Şanti karışımını ekleyin.
7. Üstüne badem kırıklarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabında 2-3 saat bekletin.
8. Kupların kenarından muhallebinin etrafına gülsuyu gezdirip, üzerlerine Pakmaya Pudra Şekeri eleyerek soğuk servis edin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.