Kepekli ya da tam buğday... İkisi de çekici gelmedi mi? O zaman muzlu ekmek tarifi sizlerle.Peki muzlu ekmek nasıl yapılır?
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı un
3/4 su bardağı esmer şeker
1 paket kabartma tozu
2 adet muz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı limon-portakal
kabuğu şekerlemesi
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı badem
5-6 çorba kaşığı portakal suyu
2 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı vişne
Üzeri için ;
1 adet portakal
3/4 su bardağı pudraşekeri
1/5 su bardağı su
UNU eleyip kabartma tozu ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kuru üzüm, küp küp doğranmış portakal ve limon kabuğu şekerlemesi, üzüm, iri çekilmiş fındık, badem ve cevizi karıştırın. Muzları ezip kuruyemişli karışıma ekleyip karıştırın. Çırpılmış yumurta, portakal suyu ve sıvı- yağı ekleyip tekrar karıştırın. En
son vişneleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Yağlı kağıtla kapladığınız dikdörtgen bir kalıba hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Pudraşekerini suyla karıştırıp, fırından çıkardığınız ekmeğin üzerine sürün. Portakalın kabuğunu rendeleyip ekmeğin üzerine serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.