Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayvaların üst kısmını keserek çekirdeklerini çıkartın. İçlerine 2 çorba kaşığı tozşeker ve gıda boyasını serpin. Ayvaları tencereye alarak suyu ilave edin. 15 dakika pişirin. Kalan tozşeker ve karanfili ekleyerek 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kremayı hazırlamak için süt, un, damla sakızı ve tozşekeri tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Servis tabağına ayvaların sosunu gezdirin. Sosun üzerini pişmaniyenin yarısı ile süsleyin. Ayvaları yerleştirin. Ortasına muhallebiyi doldurun. Üzerini kalan pişmaniye ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.