Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Portakalların kabuklarını zedelemeden, yaprak şeklinde etli kısmından ayırın. şekerlemeyi yapmadan bir gece önce bol tuzlu suda kabukları bekletin. Ertesi gun suyunu süzüp bir kac kez durulayın. Kabukların acısını gidermek icin derin bir tencereye alıp üzerine bol soğuk su ekleyin. Tencereyi ocağa oturtup kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. Ocaktan aıp süzün. Toz şekerin 1 su bardağını bir kenara ayırın. Kalan 3 su bardağı toz şekeri ve suyu kabuklarla birlikte kaynatın. Kabuklar şeffaflayıncaya kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Soğuyunca kabukları ayırdığınız toz şekere bulayın. Kabukları yağlı kağıt üzerine dizin. Kurumaya bırakın. Kabuklar kuruyunca pastaların üzerinde kullanabilirsiniz.
    Afiyet olsun ..

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...