Sakızlı Elma Tatlısı Tarifi
Sakızlı elma tatlısı tarifi ile hafta sonu misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz.Sakızlı elma tatlısı nasıl yapılır diyorsanız işte detaylar...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şeker, su ve gıda boyasını yayvan bir tencerenin içinde bir süre kaynatın. 6 adet elmayı yıkayıp, kabuklarını soyun. Elmaların çekirdekli kısmını, elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkarın. Bir tencerenin içine bir miktar su koyup, elmaları içine atın. Elmalar hafifçe yumuşayana dek pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın. Başka bir tencerenin içinde sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine damla sakızı atın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Boza kıvamına gelince pudingi ocaktan alın. Elmaları şerbetinin içinden çıkartıp, servis tabağına koyun. Üzerine vanilyalı pudingi dökün. Son olarak iri dövülmüş fındıkları serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL