Yulaflı Yaz Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle 1 su bardağı yulaf ezmesini yağsız teflon tavada ve kısık ateşte kavurun. Kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde, buğday nişastasını, toz şekeri, suyu, rendelenmiş limon kabuğunu ve sıkılmış suyunu muhallebi haline gelene dek pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Limonlu muhallebinin yarısını yuvarlak bir kaba dökün. Üzerine kavrulmuş yulafı ve kuru dutları serpin. Kaşıkla şöyle bir karıştırın. Kalan jöleyi de üzerine döküp, iyice yayın. Ilındıktan sonra, buzdolabına koyup 2 saat bekletin. Arzuya göre dut kurusuyla süsleyip, dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.