Ev Yapımı Cips
Ev yapımı cips, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenektir. İnce dilimlenmiş patates, tatlı patates, kabak veya pancar gibi sebzeler, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanarak fırında ya da tavada çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Soğuk su dolu kaba alıp 5-10 dakika dinlendirin. Patateslerin aynı boyda olması için oval şekilde kesin. Rendenin cips keseceği ile incecik rendeleyin.
-
2
Daha sonra 2-3 kez bol suda, nişastasının akması için yıkayın. Patateslerin yarısını, renginin kırmızı olması için toz kırmızıbiberle karıştırın. Ayçiçek yağı kızdırıp içine bir avuç rendelenmiş patates atın. Rengi dönene dek kızartın.
-
3
Patatesler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürüp, tuzlayın. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL