Hafif ve sağlıklı bir atıştırmalık arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu nefis cipsler, hem keyifli hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor.
Yer elmalarının kabuklarını soyun. Soyacak veya mandolin ile patates cipsi gibi ince dilimleyin. Fazla suyunu bir peçete yardımıyla alın. Un, tuz ve karbonatı karıştırın. Yer elması dilimlerini karışımın içine atıp iyice harmanlayın ve fazlasını elek yardımıyla silkeleyin.
Ayçiçeği yağını kızartma tenceresine alıp ısıtın. Kızan yağın içerisine yer elmasını ekleyip altın sarısı renk alınca kağıt havlu serili bir tabağa çıkarıp fazla yağını alın.
Sos için tüm malzemeyi mutfak robotunda kıvam alana kadar çekin ve servis kasesine alın. Yer elması cipsi ile beraber servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.