Peynirli Fırın Patates
Görünümü ve lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Fırında peynirli patates tarifi. Kolay tarifiyle hemen yapabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri iyice fırçalayıp kurulayın. Her birini ayrı olarak önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin.
-
2
Fırından alıp ılınınca pişirme kağıdı ve alüminyum folyoyu çıkarın. Patateslerin üzerlerinden kapak kesin. Kaşık yardımıyla içlerini çıkarıp bir kaba alın.
-
3
Patates içlerine rendelenmiş parmesan peyniri, cheddar peyniri, tereyağı, krema ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
-
4
Daha sonra sıkma torbasına alıp patateslerin içlerine sıkın.
-
5
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri