Peynirli Fırın Patates

Görünümü ve lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Fırında peynirli patates tarifi. Kolay tarifiyle hemen yapabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri iyice fırçalayıp kurulayın. Her birini ayrı olarak önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin.

  • 2

    Fırından alıp ılınınca pişirme kağıdı ve alüminyum folyoyu çıkarın. Patateslerin üzerlerinden kapak kesin. Kaşık yardımıyla içlerini çıkarıp bir kaba alın.

  • 3

    Patates içlerine rendelenmiş parmesan peyniri, cheddar peyniri, tereyağı, krema ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

  • 4

    Daha sonra sıkma torbasına alıp patateslerin içlerine sıkın.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...