Badem Çorbası

Kuruyemiş olarak ara öğünlerde tüketebileceğiniz bademi, birçok tarifte kullanabilirsiniz. Farklı lezzeti ve şık sunumuyla badem çorbası tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Üç adedini ince ince doğrayarak daha sonra çorbayı servis ederken kullanmak üzere kavurup kenara alın.

  • 2

    Kalan bademlere iki yemek kaşığı su ekleyin ve incecik olana kadar blender'den geçirin. Ne kadar ince çekerseniz o kadar pürüzsüz bir çorba elde edersiniz.

  • 3

    Safranı beş yemek kaşığı sıcak suda 15 dakika, iyice rengi çıkana kadar bekletin ve süzün. Ayrı bir yerde unu zeytinyağında kavurun.

  • 4

    Badem ekleyip 3 dakika daha kavurun. Et suyu, süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Safran suyundan iki kaşığı servis yaparken kaseleri süslemek için ayırın.

  • 5

    Geriye kalan safranlı suyu krema ile birlikte çorbaya ekleyin. İyice karıştırıp altını kapatın. Çorba sıcakken üzerine ayırdığınız bademleri serpiştirin. Safran suyu gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.