Balık Çorbası

Lezzetini birbirinden şifalı baharatlar alan balık çorbası, özellikle balık sofralarının vazgeçilmezleri arasındaki yerini koruyor. Siz de evinizde pratik bir şekilde bu lezzete ortak olabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra büyük bir tencerenin içine yerleştirin. Su, küp doğranmış kereviz, havuç, defne yaprakları, doğranmış maydanoz, tane karabiber ve tuzu ekleyin.
-
2
Kaynayana kadar yüksek, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Sürenin sonunda balıkları tencerenin içinden alıp kılçıklarını ve kafalarını temizleyin.
-
3
Yeniden tencereye ilave edin. Defne yapraklarını içinden çıkarın. Başka bir tencerede tereyağı eritin. Unu ekleyip kavurun. Diğer tenceredeki malzemeyi karıştırarak ilave edin.
-
4
Yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın. Üzerine çorbanın suyundan 1 çorba kepçesi dolusu ilave edip karıştırın. Yeniden hızlıca karıştırarak çorbaya ilave edin.
-
5
5 dakika pişirip ocaktan alın. Arzuya göre üzerine limon suyunu ekleyip kızartılmış köy ekmeği ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar