Buğdayı tencereye alıp üzerini beş parmak geçecek kadar su ilave edin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün varsa suyunu süzüp, üzerine et suyu ilave ederek bir taşım kaynatın.
Sumak ve 1 çay bardağı sıcak suyu küçük bir kapta 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda süzün ve suyu kenara alın. Yıkanıp suyu süzülmüş mercimeği tencereye ekleyip, yumuşayana dek pişirin.
Kabukları soyulup küp doğranmış patlıcanı da katıp karıştırdıktan sonra pişirmeye devam edin. Pişme sırasında suyu azaldıkça iki parmağı geçmeyecek kadar su ilave edin.
Kıyılmış pazı, sumak suyu ve tuz ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzeri için tereyağını tavaya alıp ısıtın. Üzerine nane ve pul biber ekleyip bir-iki çevirin ve ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.