Erzincan Çorbası
Erzincan yöresine ait has lezzetiyle kıymalı, erişteli enfes bir çorba tarifi. Erzincan çorbası tadı ve görüntüsüyle sofralarınızı şenlendirecek…
Malzemeler
-
- 1 su bardağı erişte
- 200 gram kıyma
- 1 adet küçük boy domates
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı yoğurt
- Yeteri kadar su, tuz, karabiber
- Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı, nane
Yapılışı
-
1
Tencereye 7-8 su bardağı suyu alın. Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Kaynayan suyun içine köfte, erişte ve küp doğranmış domatesi ilave edip pişmeye bırakın.
-
2
Un ile yoğurdu bir kapta çırpın ve çorba suyundan 1 kepçe alıp una ekleyin. Karıştırdıktan sonra yavaşça çorbanın içine katın ve bir yandan da karıştırın. Bir taşım daha kaynatın.
-
3
Üzeri için tereyağını eritin ve naneyi ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.