Hamurlu Kuzu Eti

Etli kıtır çorba nasıl yapılır? Etli kıtır çorbanın malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla etli kıtır çorba tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıtır için un, yumurta, tuz ve suyu Arnica Prokit 444 mini mutfak robotunun haznesinde iyice yoğurun. Cam bir kaba alıp üzerini örtün.

  • 2

    Oda ısısında yarım saat dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru iki parçaya ayırıp yufka şeklinde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Geniş bir tepsiye alın.

  • 3

    Kuzu etini suda iyice haşlayın. Eti sudan alıp didikleyin. Haşlama suyuna 2 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Kare hamurların yarısını ve didiklenmiş kuzu etini kaynayan suya ilave edin.

  • 4

    Terbiye için yoğurt, ezilmiş sarımsak ve yumurtayı iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip iyice çırpın.

  • 5

    Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için kalan kare hamurları 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup çorbanın üzerine serpiştirin.

  • 6

    Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağında da pul biberi kavurun. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...