Hamurlu Kuzu Eti
Etli kıtır çorba nasıl yapılır? Etli kıtır çorbanın malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla etli kıtır çorba tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıtır için un, yumurta, tuz ve suyu Arnica Prokit 444 mini mutfak robotunun haznesinde iyice yoğurun. Cam bir kaba alıp üzerini örtün.
-
2
Oda ısısında yarım saat dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru iki parçaya ayırıp yufka şeklinde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Geniş bir tepsiye alın.
-
3
Kuzu etini suda iyice haşlayın. Eti sudan alıp didikleyin. Haşlama suyuna 2 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Kare hamurların yarısını ve didiklenmiş kuzu etini kaynayan suya ilave edin.
-
4
Terbiye için yoğurt, ezilmiş sarımsak ve yumurtayı iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip iyice çırpın.
-
5
Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için kalan kare hamurları 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup çorbanın üzerine serpiştirin.
-
6
Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağında da pul biberi kavurun. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri