Köfte için kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Harçtan nohut büyüklüğünde köfteler yaparak sıvı yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Hamur için un, tuz ve suyu yoğurup katı kıvamlı bir hamur elde edin. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz. Hamuru bol unlayarak oklava yardımıyla yuvarlak açın. Yufkayı oklavaya sarıp, ortasından oklavayı çıkarın ve ortadan ikiye kesin. Erişte kalınlığında küçük şeritler yapın ve daha sonra küçük kareler kesin. Çorba için et suyu, domates suyu ve 1 çorba kaşığı tuzu 5 su bardağı suya ekleyip kaynatın. Hamurların yarısını karıştırarak dikkatlice suya atın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Kalan hamuru bir mutfak bezi üzerinde kurutun ve bir kenara (daha sonra yine bu çorbayı yapmak istediğinizde kullanabilirsiniz ) kaldırın. Hamurlar pişince köfteleri içine atın. Ayrı bir yerde yoğurt, nişasta, yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu iyice çırpın. Kesilmemesi için çorbaya 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ilave edin. Kaynayınca, tereyağı ile naneyi kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.