Kök Sebzeli Çorba

Lezzetli ve sağlıklı tarifiyle; Kök Sebzeli Çorba

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri ve havuçları ve kerevizi küp şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları kıyın. Tereyağını döküm tencerede eritip soğan, sarımsak, rendelenmiş muskat ve sarımsakları kavurun.
  • 2
    Üçer dakika arayla patatesi, havucu ve kerevizi ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • 3
    Kaynar suyu, tuzu ve defne yapraklarını ilave edin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 25-30 dakika pişirmeye bırakın.
  • 4
    15'inci dakikada çorbanın içinden defne yapraklarını alın.
  • 5
    Çorbayı blender ile püre haline getirin.
  • 6
    Tekrar ocağın üzerine alın. Taze çekilmiş karabiber serpip tatlandırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • 7
    Dilerseniz üzerine iyice çırpılmış süzme yoğurt, naneli yağ ve fırında kuruttuğunuz kereviz yaprakları ile tamamlayıp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.