Kuşkonmaz Çorbası

Benzersiz lezzetiyle Kuşkonmaz Çorbası, hem sağlıklı hem de hafif bir seçenek arayanlar için ideal!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuşkonmaz, tavuk suyu, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş sarımsağı tencereye alın. Kapağını kapatın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Defne yaprağı ve kekiği çıkarıp blender'de pürüzsüz olana kadar çekin.
-
2
Un ve sütü geniş bir tencereye alıp karıştırın. Rendelenmiş muskatı katın. Kuşkonmazlı püreyi tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon kabuğu, tereyağı ve tuzu ilave edin. 2 dakika kaynatın. Ocaktan alın. Dereotu, kuşkonmaz ve kabak çekirdeği ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL