Mantar Çorbası

Pratik ve lezzet dolu mantar çorbası tarifimizle kış günlerine sıcacık bir dokunuş yapın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantarları çok iyi temizleyin. Temiz toplanmışsa sadece fırçayla tozunu alın. Çok topraklıysa hızlıca yıkayın ve kurutun.
  • 2
    Mantarları 2 cm'lik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 5-6 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve kenara alın.
  • 3
    Soğan, kereviz ve sarımsağı tavada 6-7 dakika soteleyin ve kenara alın.
  • 4
    Tencerede unu tereyağı ile renk almayacak şekilde kavurun. Üzerine tavuk suyunu çırpma teli ile karıştırarak azar azar ilave edin. Sotelenmiş mantarlardan 4 yemek kaşığı tabağı süslemek için kenara ayırın. Kalanını sebzeler ile birlikte bu karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiber ile lezzetini ayarlayın. Kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
  • 5
    Maydanoz, Frenk soğanı, sotelenmiş mantarlar ve kruton ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.