Mısır, denince aklımıza genelde süt mısır, patlamış mısır ya da mısır ekmeği gibi lezzetler geliyor. Peki bu besleyici tahılı çorba yapımında da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte üzümlü mısırlı çorba tarifi.
Malzemeler
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı haşlanmış mısır dövmesi
Yarımşar su bardağı haşlanmış nohut ve kuru fasulye
Haşlanmış nohut, fasulye ve mısırı sudan geçirip süzün ve tencereye alın. Üzerine beş parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynaya kadar orta ısıda ve kapağı kapalı olarak pişirin.
Soğanı doğrayıcıda kıyın. Zeytinyağını bakır sos tavasına alıp ısıtın. Üzerine kıyılmış soğanı ekleyin. Tahta kaşık yardımı ile bir-iki tur çevirin. Tereyağını katıp soğanın rengi dönene kadar karıştırarak kavurun.
Toz kırmızı biber ve tuzu katıp karıştırın. Daha sonra tencereye ilave edip soğanlar kaybolana kadar kısık ısıda pişirin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin. Bu aşamada sütün kesilmemesine dikkat edin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.