Soğuk ya da sıcak olarak hazırlanabilen ve içinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan ayran çorbası, pratik bir tarif. Ayran çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
1 su bardağı den, ayni aşurelik buğday (önceden ıslatılıp kaynatılacak) 4 su bardağı et suyu
2-3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 soğan (incecik çentilip tereyağında iyice kavrulacak)
Yoğurt biraz et suyuyla açılıp un ve yumurta sarısıyla iyice çırpılır, den ve et suyuyla karıştırılıp bir taşım kaynatılır. Bu aşamada istenirse ayrıca ufak köfteler yapılıp çorbaya konulabilir. Aşotu eklenir. Servisten önce kavrulmuş soğan çorbanın üstünde gezdirilir.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.