Buğday Çorbası Tarifi

Doyurucu çorbalar kategorisinde ilk sırayı alan buğday çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğdayı 1 gece önceden 2 su bardağı ılık su içinde bekletin. Ertesi gün suyu süzdürüp buğdayı tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı suyu ilave edip 20 dakika haşlayın. Ardından üzerine 1 su bardağı haşlanmış nohutu ekleyip, çorbayı 15 dakika daha haşlayın. Bu arada ayrı bir kapta yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı unu birleştirip iyice çırpın. İçine, haşlama suyundan aldığınız 1 su bardağı suyu azar azar ve karıştırarak ilave edip, karışımı ılıtın. Sonrasında çorbaya ekleyip, karıştırın ve tuzunu ayarlayın. Çorbayı 2 taşım daha kaynatın. Ocaktan indirip üzerine margarinde yakılmış kırmızıbiber ve nane dökün. Servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.