Unu bir tavada sararana dek kavurun. Soğutup, üzerine suyu ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca bir tepsiye iki parmak kalındığında dökün ve ılıtın. Ayrı bir yerde tavuk budunu veya göğsünü bir tencerede 7 su bardağı su ile pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ayarlayın. Pişen tavukları tencereden alıp, etini ince ince didikleyin. Kalan suyunu süzgeçten geçirerek, bir başka tencereye aktarın. Tencereyi ocağa alıp, kaynamaya bırakın. Bir kaseye 3 çorba kaşığı unu alın ve sulandırın. Kaynayan tavuk suyuna yavaş yavaş sulandırılmış unu akıtın. Koyulaşana dek karıştırın. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Çorbanın inmesine yakın koruk ekşisini, parçalanmış tavuk etlerini ilave edip, bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Salçayı ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Kuru kırmızı biberi közleyip, elle parçalayın. Bir servis tabağına, daha önce tepsiye yaydığınız hamurdan kaşıkla parçalar alın. Üzerine sıcak çorbadan dökün. Üzerine kavrulmuş salçayı gezdirin. En son olarak közlenip, parçalanmış kırmızı biberden ekleyip, sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.