Kızıl Çorba Tarifi

Sofraların vazgeçilmezi mercimek çorbasını evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki kızıl çorba nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohut ve mercimeği akşamdan ıslatın. Ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Et suyunu kaynamaya bırakın. Çorbayı pişireceğiniz tencereyi ocağa alarak mısır yağı ve tereyağını ilave edin. Küçük doğradığınız dana budu ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Daha sonra sırasıyla ince kıydığınız soğanı, sarımsağı, küçük doğradığınız yeşil biberi, kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardığınız ve doğradığınız domatesleri ekleyip soteleyin. Un ve salçayı ilave ederek bir süre daha kavurun. Kaynamakta olan et suyunu azar azar ilave ederek 20 dakika ağır ateşte kaynatın. Haşlanmış nohut, mercimek ve yıkadığınız bulguru ekleyin. 8-10 dakika kaynatın. Kaynama sırasında çorbanın üzerinde oluşan köpüğü kevgirle alın. Son olarak kızılcık ekşisini ilave edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.