Antakya mutfağına ait bir mercimek çorbası. Bildiğimiz mercimek çorbasına göre daha yoğun ve daha koyu bir kıvamı var. Mahluta çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
250 gram kırmızı mercimek
Yeteri kadar su
150 gram aşurelik buğday
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kişniş tohumu, tuz
Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
pulbiber
Mercimeği yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı ekleyip, yarım saat kaynatın. İçine kavrulmuş kişniş tohumu ile tuz katın. Ayrı bir tencerede buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, pişmeye bırakın. Piştikten sonra mercimeğin üzerine ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Üzeri için tereyağını eritip, unu kokusu çıkana kadar kavurun. Pulbiber ekleyip, çorbaya katın ve sıcak olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.