Pırasa Çorbası Tarifi
Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pırasaları ve havucu temizleyip 1-2 cm genişliğinde dilimleyin. Pırasa ve havuç dilimlerini bir tencereye alın. Üzerine diyet süt ve 1 su bardağı su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Havuçlar iyice yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp blendırdan geçirin. 1 taşım daha kaynattıktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerlerini pul biberle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL