Pırasa Çorbası Tarifi
Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Doğranmış patatesleri ve ince kıyılmış pırasaları bir tencereye aktarıp üzerine 6-7 bardak suyu dökün. 30 dakika haşlayın ve sonrasında blendırdan geçirip çorbayı inceltin. Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp unu ilave edin. 2 dakika kavurduktan sonra üzerine, ılık sütü ekleyin ve hızlı hızlı karıştırıp çorbaya ilave edin. Çorbayı 5-6 dakika daha kaynatın. Eğer çorba koyulaşırsa 1-2 su bardağı sıcak su ilave edin. İndirmeye yakın tuz, karabiber ve muskatı katıp karıştırın. Ocaktan alıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL