Pırasa Çorbası Tarifi

Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pırasanın beyaz kısımlarını, patates ve soğanı orta büyüklükte doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp sebzeleri soteleyin. Suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra mikserden geçirin. Çorbayı tekrar orta hararetli ateşte kaynatın. Kremayı ekleyip karıştırın. Çorbayı ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...