Pırasa Çorbası Tarifi

Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk suyu için, tavuğu derin bir tencereye yerleştirin. Temizlenip küçük doğranmış havuç ve soğanı da tencereye aktarın. Tuz ve sarımsakları ekleyin. Tavuk hizasına kadar su ekleyip kaynatın. Tavuk piştiğinde çıkartıp, sebzeleri tavuk suyuyla birlikte mikserden geçirin. Bu arada pırasaları temizleyip kuşbaşı doğrayın. Bir tavada mısır özü yağı ile pırasaları kavurun. Patatesi soyup, küçük doğrayın. Köri ile karıştırın. Tavuk suyundan 2 su bardağı alın. Pırasa ve patatesi tavuk suyuna ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynatın. Blendırdan geçirin. Süt ve tuz ekleyip, 2-3 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.