Şifa deposu olan sebzeleri bir araya getirerek nefis bir çorba hazırlamanın tam zamanı... Sebze çorbası nasıl hazırlanır? İşte sebze çorbasının tarifi...
Malzemeler
Toplam bir kg olacak şekilde sebze karışımı (ben fasulye, Girit kabağı, iç bezelye kullandım)
4-5 adet soğan
2-3 diş sarımsak
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
l tatlı kaşığı deniz tuzu (burada sevdiğiniz baharatları da ilave edebilirsiniz)
6-7 su bardağı tam buğday unu
Çorba İçin:
6 çorba kaşığı (70 gram) sebze çorbası karışımı
5 su bardağı su (et suyu ya da kemik suyu ya da süt)
İlk önce ince doğranmış soğan, sarımsak ile, ufak doğranmış sebzeleri zeytinyağında kavurun. Sebzeler rengini değiştirip yumuşayınca, tuzunu ekleyip ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın. Karışım soğuduğu zaman, unu ilave etmeye başlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, 100 derece ısıda fırın kapağını az aralık tutarak kurutun. Parçaları blenderden geçirerek tekrar kurutun. Kavanozlara aktarın.
Çorbanın Yapılışı: Kuru karışımı ve suyu tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadığı zaman 2-3 dakika daha pişirin. Sevdiğiniz tüm ilavelerle (kruton, baharat vb) servis yapın
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.